Geleneksel Tarifler
Nesilden nesile aktarılan Karadeniz lezzetleri
Hamsi Tava
Malzemeler
500 gram taze hamsi
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı (kızartma için)
Limon (servis için)
Yapılışı
Muhlama
Malzemeler
200 gram kolot peyniri (veya tel peynir)
2 yemek kaşığı mısır unu
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kara Lahana Çorbası
Malzemeler
1 demet kara lahana
1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
2 yemek kaşığı mısır unu
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
6-7 su bardağı su
Yapılışı
Laz Böreği
Malzemeler
6 yufka
500 ml süt
200 gram şeker
2 yemek kaşığı nişasta
100 gram tereyağı
1 paket vanilya