Geleneksel Tarifler

Nesilden nesile aktarılan Karadeniz lezzetleri

Hamsi Tava

Hamsi Tava - Karadeniz'in meşhur balık yemeği

Malzemeler

500 gram taze hamsi
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı (kızartma için)
Limon (servis için)

Yapılışı

Muhlama

Muhlama - Trabzon'a özgü peynir yemeği

Malzemeler

200 gram kolot peyniri (veya tel peynir)
2 yemek kaşığı mısır unu
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı

Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası - Karadeniz'in geleneksel çorbası

Malzemeler

1 demet kara lahana
1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
2 yemek kaşığı mısır unu
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
6-7 su bardağı su

Yapılışı

Laz Böreği

Laz Böreği - Rize'ye özgü tatlı

Malzemeler

6 yufka
500 ml süt
200 gram şeker
2 yemek kaşığı nişasta
100 gram tereyağı
1 paket vanilya

Yapılışı